Over Meiko

Meiko Monteiro

Hoewel ik er Indonesisch uitzie, heb ik een Portugese achternaam: Monteiro. Mijn vader was namelijk van Indonesische/Portugese/Schotse afkomst. Mijn moeder is een Javaanse en kunst speelde altijd een grote rol in mijn familie. Mijn moeder had haar eigen schoonheidssalon en ik was al jong onder de indruk wat een verschil goede make up en hairstyling kan maken voor iemand.

Tijdens mijn rechtenstudie aan de katholieke universiteit van Bandung gaf ik les in toneel aan medestudenten en ik deed ook de visagie voor de spelers. Het fascineerde me toen al hoe een goede make up en hairstyling voor een groot deel bepaalt hoe iemand overkomt op het toneel. Je kunt er eindeloos mee experimenteren, de sky is not the limit!

Sinds 2010 -2016 wonde ik in Zeist en daarna verhuisd ik naar Amersfoort en in Amersfoort wonen. Ik ben getrouwd met een Nederlander en wij hebben 2 Jongen tieners van 12 jaar, een tweeling.
Eerst heb ik Nederlands geleerd aan het James Boswell Instituut van de Universiteit van Utrecht. In mijn vrije tijd hielp ik een bevriende fotografe met de make up voor haar modellen. Zij vond mij heel professioneel en mijn man moedigde mij toen aan mijzelf hierin verder te ontwikkelen. Toen heb ik een visagie opleiding gedaan bij Tom Sebastian. Hierdoor heb ik mijn kennis over de techniek van make up & hairstyling kunnen vergroten en verdiepen. In 2018 heb ik een cursus bij Baron Academy bruidskapsel gedaan om mijn techniek te verbeteren.

Voor mij is een goede make up een kunstwerkje en “less is more”. Ik luisterde goed naar de wensen en combineren met mijn professioneel advies, probeer ik de wensen te geven.  Aansluiten bij de wens van de persoon, make up en hairstyling verzorgen waar iemand zich echt lekker mee voelt, is ook mijn doel. Ik word er blij van als mensen tevreden zijn met het resultaat.

Iedere vrouw is mooi. Ik verken graag hoe die schoonheid meer naar buiten kan komen zodat de vrouw zich zelfbewust en op haar gemak voelt. Dat is een kunst en ik blijf mijzelf voortdurend verder ontwikkelen in deze kunst.

Schoonheid komt van binnen, dat is waar, maar we kunnen haar wel helpen meer naar buiten te komen door subtiele laagjes mooie, precies op elkaar (en de persoon) afgestemde kleuren.

Ik verzorg de make-up & hairstyling voor huwelijk en andere feestelijke gelegenheden, voor foto-shoots, toneel stuk en ik geef visagie workshops voor Prive, groeps of bedrijf. Ik verzorg de make up & hairstyling voor LinkedIn, commercial bedrijf, bedrijf profile of website en TV shows.

Ik kan niet wachten om jouw ook te helpen met mijn kunstwerk.

Een kleurrijke groet van Meiko Monteiro.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.